Ordforrådslister

Falske venner” kan ikke kun forårsage problemer i det virkelige liv, men de kan også gøre dig vanvittig, når du lærer et nyt sprog … Vi har udarbejdet et par vigtige eksempler, så du ikke behøver at kæmpe med det.


Kun “idiomer” får et sprog til at virke rigtig livligt, men nogle gange er det virkelig til at fortvivle over. Men rolig,  med vore eksempler vil det ændre sig hurtigt.


I “typiske hverdagssituationer” mangler du bare altid ordene? Det kan gå an at købe billetter, men hvordan finder du ud af studenterpriser, børnebilletter eller seniorrabat? At bede om regningen i restauranten er normalt ikke et problem, men bede om at bytte pommes frites til en salat? Fortsæt her!


Når man ikke kender „skikke og traditioner” kan det være svært at finde sig tilrette. Det er også underligt, når børn pludselig frivilligt pudser deres sko i december, brænder snesevis af “lejrbål” på stranden i februar eller pludselig møder en rytter med en lanse … Men du behøver ikke at frygte en rejse ind i fortiden, se bare på vores liste over skikke og traditioner.